Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Welke bomen bloeien in maart?

Welke bomen bloeien in maart?
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
18 Mar, 2024 3 minuten leestijd
Het blijft weer langer licht, de temperaturen gaan geleidelijk omhoog, alles wordt groener en de vogeltjes fluiten. Daarnaast verschijnt weer de prachtige bloesem bij verschillende bomen. Alles wijst erop dat de lente bijna officieel is begonnen! In deze blog lichten we graag een aantal bloesembomen toe die in maart bloeien. 

Bloesembomen

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende bloesembomen in ons assortiment. Deze bloesembomen krijgen verschillende bloesems en sommige bomen bloeien ook langer dan de andere. Welke bloesembomen bloeien in maart en welke bloesem krijgen ze?

Magnolia stellata 

De Magnolia stellata, ook wel stermagnolia genoemd, bloeit prachtig in maart. Eigenlijk bloeit de stermagnolia officieel in april en mei. Maar door de warmere winters bloeit de Magnolia vaak al in maart. De naam stermagnolia zegt het eigenlijk al: er ontstaan stervormige bloemen die wit van kleur zijn. 

Welke bomen bloeien in maart?

Kerspruim

De Prunus cerasifera 'Nigra' is een bekende bloesemboom. Deze bloesemboom laat door zijn vroege bloei echt merken dat de lente eraan komt. Door zijn vele vertakkingen is de kerspruim zeer geschikt als een leiboom of dakboom. De kerspruim heeft purperrode tot donkerrood/violet blad en krijgt roze bloemen in trossen. 

Welke bomen bloeien in maart?

Anna Paulownaboom

De Paulownia tomentosa is een boom die je tuin een unieke uitstraling geeft. De Anna Paulownaboom trekt de aandacht door zijn hartvormige blad. In maart krijgt deze bloesemboom prachtige blauw-violette bloemen. 

Welke bomen bloeien in maart?

Roze kornoelje

De Cornus 'Stellar Pink' staat bekend om zijn uitbundige bloei die in het voorjaar begint. Er verschijnen prachtige roze-violette bloemen. Deze acacia groeit in de eerste jaren hard en is daardoor in een paar jaar uitgegroeid tot een volgroeide boom. 

Welke bomen bloeien in maart?

Krentenboom

De Amelanchier lamarckii bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Het blad loopt bronskleurig uit  en in de herfst ontstaan er prachtige herfstkleuren. De kleuren variëren van scharlakenrode tot oranjerode herfstkleuren. De krentenboom hebben we in veel verschillende soorten beschikbaar: als meerstammig, leiboom, zuilboom, als haagelement en natuurlijk ook op stam.

Welke bomen bloeien in maart?

Ontdek al onze bloesembomen en kijk welke het beste bij jou past. We bezorgen alle bloesembomen binnen vijf werkdagen gratis bij je thuis. Zelf niet zulke groene vingers? Bestel dan onze aanplantservice bij je bestelling en wij planten je bloesemboom voor je aan. In combinatie met het aanplantpakket heb je dan een half jaar garantie.

Sluiten